IĞDIR S TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU
Sıkça Sorulan Sorular

                                                                            SIKÇA SORULAN SORULAR

Soru:Tutuklu/hükümlüye disaridan kitap getirebilir miyim?
Cevap:Evet ziyaret saatleri içerisinde kitap getirilebilir.
Soru:Disaridan tutuklu/hükümlüye nasil para yatirabilirim?
Cevap:PTT araciligi ile Iğdır PTT subesine gönderilmek üzere hükümlü/tutuklunun ismini belirterek Iğdır S tipi Açık/Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlügü adresine gönderebilirler.
Soru:Disaridan tutuklu/hükümlüye nasil esya gönderebilirim?
Cevap:

PTT araciligi ile (lacivert mavi ve yeşil renkler hariç) Iğdır S tipi Açık/Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü Iğdır adresine gönderebilirler.

Soru:Avukat görüs saatleri ne zaman yapilmaktadir?
Cevap:Hükümlü ile avukati, meslek kimliginin ibrazi üzerine, tatil günleri disinda ve çalisma saatleri içinde, bu is için ayrilan görüsme yerlerinde, konusulanlarin duyulamayacagi, ancak; güvenlik nedeniyle görülebilecegi bir biçimde, açik görüs usulüne uygun olarak görüstürülür.
Soru:Kapali görüsten kimler faydalanabilir?
Cevap:Ziyaret kurallari bölümünden faydalanabilrsiniz.
Soru:Aylik açik görüsten kimler faydalanabilir?
Cevap:Ziyaret kurallari bölümünden faydalanabilrsiniz.
Soru:Görüs saatimi nasil ögrenebilirim?
Cevap:Görüs gün ve saatini öğrenmek için
Soru:Yakinima yiyecek içecek getirebilirmiyim ?
Cevap:Adalet Bakanliginin ilgili genelgesinde belirtildigi üzere Hükümlü ve Tutuklular kendilerine verilen iase harici ihityaçlarini kurum kantininden temin etmektedirler. Dolayisiyla içeri yiyecek içecek girisi yasaktir. Açik görüs günlerinde hükümlü ve tutuklular daha önceden kantinden temin ettikleri yiyecek ve içecekleri yakinlariyla görüs yerlerinde tüketebilirler.
Soru:Yakinimla ne kadar görüs yapabilirim ?
Cevap:Adalet Bakanligin konuyla ilgili yeni genelgesinde belirtildigi üzere görüs süresi yakiniyla görüsmeye basladigi andan itibaren geçerlidir.
Soru:Açik görüs günleri degistirilebilirmi ?
Cevap:

Belirlenen kurallar çerçevesinde açık görüş günleri kurum idaresi tarafından belirlenmistir. Kurum idaresi gerekli gördüğü hallerde değiştirebilir.

Soru:Yakinima hangi esyalari gönderebilirim ?
Cevap:

Her türlü iç çamaşır, çorap, şalvar ve içerisinde demir bulunan ayakkabı mavi,lacivert , askeri renklerdeki kıyafetler ve deri gurubu eşyalar alınmaz.

Soru:Hükümlü tutuklulara verilmek üzere alinacak giyim esyalarinin miktari.?
Cevap:

 

ESYA VE MALZEME CINSI

IZIN VERILEN MIKTAR

Palto

1

Manto

1

Ceket veya Hirka

2

Pantolan veya Etek

4

Bayan için Elbise

2

Esofman(takim olarak)

1

Gömlek

4

Kazak

2

Pijama (takim olarak)

2

Spor Ayakkabi

1

Kislik Ayakkabi

1

Iskarpin

1

Tisört

3

Kravat

2

Kemer

1

Iç Çamasiri

4

Çorap

4

Terlik

1

Havlu

1

Bornoz

1

Kaskol

1

Sapka

1

Mont

1

 

Soru:Telefon görüsmeleri için gerekli evraklar nelerdir?
Cevap:1.)TELEFON FATURASININ ASLI (SON DöNEME AIT OLACAK)
2.)VUKUATLI NüFUS KAYDI öRNEGI (FATURA SAHIBININ HüKüMLü VEYA TUTUKLUYLA YUKARIDA BELIRTILEN AKRABALIK DERECESINI BELIRTEN VE NüFUS MüDüRLüGüNDEN ALINAN BELGE.)
3.)NüFUS CüZDANI FOTOKOPISI (FATURA SAHIBINE AIT)
4.)IKAMETGAH ILMUHABERI (FATURA SAHIBINE AIT VEMUHTARDAN)
5.)CEP TELEFONLARI İÇİN HATLI ISE FATURA KONTURLU HAT ISE ABONELIK SöZLESMESI(BAYİ KAŞESİ VE İMZASI BULUNACAK)

BU BELGELER AÇIK VEYA KAPALI Görüs YOLUYLA VEYA POSTA VASITASIYLA CEZA VE INFAZ KURUMLARINA ULASTIRILABILIR.
Soru:

Tututklu-Hükümlülerin yapabilecegi telefon görüsmesi hakkinda genel bilgiler ?

Cevap:

1.) Kapali kurumda bulunan hükümlüler, belgelendirmeleri kosuluyla esi, üçüncü dereceye kadar kan ve kayin hisimlari ve vasisi ile telefon görüsmesi yapabilir.
2.) Telefonla görüsmeleri asagida belirtilen esaslara göre yapilir:
a) Hükümlüler, haberlesme veya iletisim araçlarindan yoksun birakilma veya kisitlama cezasi ile hücreye koyma cezasinin infazi sirasinda olmamak kosuluyla, idarenin kontrolünde bulunan ve kurumun uygun yerlerine yerlestirilen telefonlardan yararlandirilir,
b) Disiplin cezalari olsa bile, anne, baba, es, çocuk ve kardeslerin ölüm veya agir hastaliklari veya dogal afet hâllerinde, hükümlülerin telefon görüsme haklari hiçbir sekilde engellenemez,
c) Açik ve kapali kurumlardaki hükümlüler; altsoy, üstsoy, es ve kardeslerinin ölüm, agir hastalik veya dogal afet hâllerinde, kuruma ait telefon ve faks cihazindan derhâl yararlandirilir. Bu hâlde, yapilan telefon konusmalari o haftaya ait konusma hakkindan sayilmaz. Görüsmeler, tutanak ile belgelenir ve tutanaklar özel bir dosyada saklanir,
d) Kurum personeli hükümlülere tahsis edilen telefonlari kullanamaz,
e) Hükümlüler, telefon görüsmesi hakkina sahip olduklari konusunda bilgilendirilir,
f) Hükümlülerin telefonla görüsme gün ve saatleri, kurumda bulunan telefon adedi, basvuru sirasi, kurumun asayis ve güvenligi dikkate alinarak idare tarafindan belirlenir. Hükümlüler görüsebilecekleri yakinlarindan bir veya birden fazla kisi ile haftada bir kez ve bir telefon numarasiyla baglanti kurarak kesintisiz görüsme yapabilir. Herhangi bir nedenle görüsme gerçeklesememisse daha önceden bildirilen numaralardan bir digeriyle görüsebilir. Konusma süresi görüsme basladigi andan itibaren on dakikayi geçemez. Ancak tehlikeli hükümlü olduklari idare ve gözlem kurulu tarafindan belirlenen hükümlüler onbes günde bir kez olmak ve on dakikayi geçmemek üzere sadece esi, çocuklari, annesi ve babasi ile görüsebilir,
g) Telefonla görüsme ücreti, görüsmeyi yapan hükümlü tarafindan karsilanir. Görüsme için kullanilan telefon kartlari kurum kantininde satilir. Müdürü bulunmayan kurumlarda telefon kartlari, ücreti hükümlülerden alinmak kosuluyla görevli memurlar tarafindan temin edilir,